Mukana olevat kunnat

Vuonna 2020 yhteistyötä tehtiin seitsemän pilottikunnan kanssa, ja keväällä 2021 yhteistyö aloitettiin neljän uuden kunnan kanssa. Vuonna 2022 mukaan tuli kahdeksan uutta Fiksusti kouluun -kuntaa. Vuonna 2023 kuusitoista uutta kuntaa ryhtyi panostamaan kestäviin ja aktiivisiin koulumatkoihin.

”Lähdimme mukaan vähän pakosta, kun meidän kunnasta ei muut koulut innostuneet. Nyt huomaan, että meidän koulu keräsi kermat kakusta”
Rehtori

Tule mukaan Fiksusti kouluun -ohjelmaan

Fiksusti kouluun -ohjelma tarjoaa tietoa ja neuvoja kestävämpien ja aktiivisempien koulumatkojen suunnitteluun ja toteutukseen. Katso miten kuntasi voi liittyä mukaan

Liikennemerkki koulun pihalla. Aja varoen lapsia tiellä.

Kaipaatko ideoita ja vinkkejä aktiivisten ja kestävien koulumatkojen edistämiseen?

Fiksusti kouluun -ohjelman materiaalipankista löydät useita hyviä käytännön vinkkejä. Meidän materiaalit on luotu teitä varten ja ne ovat vapaasti käytettävissä. Osa linkeistä ohjaa yhteistyökumppaneidemme sivuille.

Miten teidän kunnassanne edistetään kestävää ja aktiivista koulumatkaliikkumista?

KäPytellen kouluun -arviointilomake on koulumatkaliikkumisen edistämisessä hyödynnettävä työkalu, jonka avulla tunnistetaan aktiivisen koulumatkaliikkumisen vahvuudet ja kehittämiskohteet.

Mitä kunnille kuuluu?

Oletko kiinnostunut mitä Fiksusti kouluun -ohjelmaan osallistuneissa kunnissa on tehty ja missä on onnistuttu erityisen hyvin? Lue mitä toimia Fiksusti kouluun kunnissa on tehty.

Mitä kuuluu Kuopio?
Mitä kuuluu Vantaa?
Tampere
Mitä kuuluu Tampere?
Mitä kuuluu Kangasala?