Kukkivat kadut – Väriä ja taidetta Lempäälän kaduilla 16.-22.9.2020

Lempäälän kunta järjesti Kukkivat kadut -tapahtuman Euroopan liikkujan viikolla.  
 
Kaduilla kulkee autoja, pyöräilijöitä, kävelijöitä ja lapsia koulutiellään. Ne ovat siis meidän kaikkien yhteistä elintilaa, jota Liikkujan viikon aikana haluttiin piristää. Kuntalaisten toivottiin ja pyydettiin koristavan katuja esim. kukkasia ja puita sekä erilaisia eläimiä esittävillä piirroksilla. 

Kuva: Laura Väihkönen

Sekä piirtämisellä että kukkivien katujen ihailulla haluttiin motivoida ja innostaa kuntalaisia liikkumaan lähiympäristössään. 

Tapahtumaan oli mahdollisuus osallistua eri puolilla kuntaa. Kuntalaisille annettiin ennalta valitut piirtämispaikat, joiden lisäksi heillä oli mahdollisuus valita myös oma piirustuspaikka ja ilmoittaa se kaikkien ihasteltavaksi kukkivaksi kaduksi.  

Kukkivat kadut piirustuspaikoista tiedotettiin kunnan verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa, jotta kaikilla halukkailla oli mahdollisuus käydä ihastelemassa kukkivien katujen hienoja taideteoksia.  

Eräältä kuntalaiselta tulikin palautetta, että heitä oli ollut tapahtumassa mukana monta ikäpolvea omasta naapurustostaan; kolmeviikkoisesta vauvasta 70-vuotiaaseen asti. Lisäksi he pitivät ideasta ja tapahtumasta niin paljon, että aikovat jatkossa piirtää kukkivia katuja joka vuosi. Samalla he käyttävät tilaisuuden hyödyksi ja tutustuvat naapureihin paremmin. 

Myös päiväkodeille ja kouluille järjestettiin Kukkivat kadut -kilpailu, johon sai osallistua kaikki halukkaat päiväkotiryhmät ja koululuokat. Päiväkodit ja koulut saivat itse valita piirtämispaikan pihaltaan tai sen lähistöltä. Osallistujia iloksemme löytyi. Näistä valitsijaraati valitsee voittajat lähiaikoina. Voittajat tullaan palkitsemaan liikunnallisilla välineillä. 

Tekstin on kirjoittanut:
Laura Väihkönen,
Lempäälän kunnan liikuntakoordinaattori