Kävely ja pyöräily nosteessa -webinaarisarja käynnistyy elokuussa

Tänä syksynä kestävät liikkumismuodot ovat fokuksessa!

Polkaise tuleva syksy reippaasti käyntiin ja tule kuulolle, kun kestävän liikkumisen laaja rintama astuu esiin. Haluamme aktivoida kävelyä ja pyöräilyä kunnissa halki Suomen.

Luvassa on paljon hyödyllistä, hauskaa ja konkreettista asiaa: tietoa kestävästä liikkumisesta ja syksyn monista kävelyä ja pyöräilyä edistävistä kisoista ja kampanjoista. Lisäksi matalan kynnyksen esimerkkejä kuntalaisia puhuttelevista tapahtumista ja toteutuksista sekä tietoa kävelyn ja pyöräilyn laadukkaista infrahankkeista.

Ensimmäisessä jaksossa mukana mm. napakka liikkumismuotojen nykytilakatsaus a´la Anni Hytti/Traficom, haastattelussa kuntacase-esimerkeistä kertovat Jukka Lindfors ja Anna Huttunen Lahdesta, Ari Alatossava ja Kari Manninen Iistä sekä Kati Kankainen Jyväskylästä. Lisäksi mukana syksyn lukuisten kävely & pyöräilyaktiviteettien esittely! Juontajana ylitarkastaja Virpi Ansio Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista.

Kävely ja pyöräily nosteessa -lähetyskalenteri

to 6.8. klo 10-11 Osa 1: Kestävä liikkuminen
to 13.8. klo 10-11 Osa 2: Kävelyn voima
pe 21.8. klo 10-11 Osa 3: Pyöräilyllä menee lujaa
ma 24.8. klo 10-11 Osa 4: Laadukas infra – ja hyvin kulkee

Varaa ajat jo nyt kalenteriisi – tai katso myöhemmin tallenteena KuntaTV:n sivuilta!

Mukana sarjan ideoinnissa ja tuotannossa:

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Motiva, Pyöräilykuntien verkosto, Pyöräliitto, HSL, Helsingin kaupunki, Liikenneturva, LIKES, Liikkuva aikuinen, Fiksusti kouluun, Fiksusti töihin, Väylävirasto, Liikenne- ja viestintäministeriö

Suomi ponnistelee kohti ilmastotavoitetta eli hiilineutraalia elämää vuonna 2035. Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmassa on asetettu tavoitteeksi saavuttaa 30 %:n kasvu kävely- ja pyöräilymatkoissa vuoteen 2030 mennessä. Yhteinen missiomme – kestävällä liikkumisella kohti puhtaampaa elinympäristöä.