Uusin Poljin-lehti on ilmestynyt

Pyöräilykuntien verkoston uutislehti Poljin on ilmestynyt. Uusimassa lehdessä on muun muassa pitkä juttu Fiksusti kouluun -ohjelmasta sekä kevään Koulujen Kilometrikisasta.

Keväällä poikkeusoloissa järjestettyyn ylimääräiseen kisaan osallistui ennätysmäärä joukkueita (535) ja koululaisia (11 811), jotka yhteenlaskettuna polkivat 755 389 kilometriä.

Koulujen Kilometrikisa osoitti, että ohjelmalla ja opettajilla on yhteinen tavoite: innostaa koululaisia liikkumaan aktiivisesti päivittäin. Kisassa oli tänä keväänä mukana poikkeuksellisen paljon 1.–2.-luokkalaisia (167 joukkuetta ja 3260), jotka pääsivät polkemaan vanhempiensa tai isompien sisarusten kanssa. Edellisinä vuosina 1.–2.-luokkien osallistuminen kisaan on kaatunut siihen, että alimpien luokkien oppilaita kehotetaan monissa kouluissa välttämään pyöräilyä. Keväällä mukana kisassa oli satoja koululaisia, jotka eivät ole vielä saaneet pyöräillä koulumatkojaan.

Yksi Fiksusti kouluun -ohjelman tavoitteista on, että kaiken ikäiset koululaiset voisivat valita aktiivisen kulkutapansa aivan itse ja oman perheen lähtökohdista. Edellytyksenä aktiivisen ja kestävän liikkumisen lisäämiselle on yhteinen tahtotila ja aktiivista liikkumista tukevat liikenneolosuhteet. Joskus saatetaan tarvita myös aikuista tai isompaa koululaista mukaan polkemaan, kunnes reitti on tullut tutuksi ja liikennetaidot ovat kehittyneet.