Euroopan liikkujan viikko tulee jälleen 16.–22. syyskuuta

Liikkujan viikolla 16.–22.9.2021 nostetaan esille terveellinen ja turvallinen liikkuminen. Viikko on hyvä mahdollisuus innostaa oppilaita ja opiskelijoita kävelemään ja pyöräilemään sekä kannustaa joukkoliikenteen turvalliseen käyttöön.

Liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön, yhteiskuntaan ja terveyteen. Viikon varsinaisia viettäjiä ovat kunnat ja kaupungit, mutta tapahtumia voivat järjestää kaikki innokkaat. Vuonna 2021 kampanjan kansainvälinen teema on Safe and Healthy with Sustainable Mobility. Teema käsittää neljä osa-aluetta: mielenterveys, fyysinen terveys, turvallisuus ja COVID-19-vastatoimet. 

Psyykkisen terveyden ja kaupunkiliikenteen yhteys on noussut esille erityisesti COVID-19-pandemian myötä. Fyysinen terveys käsittää muun muassa ilma- ja melusaasteen vaikutukset sekä aktiivisen liikkumisen edut terveydelle. Turvallisuudessa nostetaan esille viimeaikaiset liikenneturvallisuudessa tapahtuneet edistysaskeleet, liikuntarajoitteisten henkilöiden tarpeiden huomioiminen sekä mittavat kaupunkiympäristön liikenneturvallisuustoimet. Turvallisuuden osa-alueessa keskitytään lisäksi myös palauttamaan korona-ajan kurittama luottamus julkiseen liikenteeseen.

Tule mukaan edistämään kestävää, turvallista ja terveellistä koulumatka liikkumista viettämällä Liikkujan viikkoa koulussanne.

Liikkujan viikko huipentuu Auton vapaapäivään 22.9.2021. Mitäs jos ottaisitte tavoitteeksi koulussanne, että mahdollisimman moni autokyydillä kouluun saapuvista antaisi autolle vapaapäivän? Voitte käyttää oheisia kuvia apuna viestinnässänne:
Lataa kuvat >>

Lisää vinkkejä Liikkujan viikon viettoon >>

Liikkujan viikon materiaalipankki on myös luokkanne/ryhmänne käytössä. Materiaalipankista löytyy erilaisia kuvia, joita voi käyttää esimerkiksi ilmoitustaullla tai sosiaalisessa mediassa. Muistakaa käyttää lisäksi tunnisteita #Liikkujanviikko ja #autonvapaapäivä 

Lataa kampanjamateriaalit >> 

Pelatkaa luokan kesken Liikkujan viikon muistiopeliä.

Mitä kestävän liikkumisen liikkumismuotoja ja millaisia liikkujia oppilaat löytävät muistipelin korttien takaa?

Pelaa muistipeliä >>

Lataa myös Euroopan liikkujan viikko varhaiskasvatuksessa ja oppilaitoksissa -materiaali >>