Vietetäänkö teidän koulussa Euroopan liikkujan viikkoa?

Euroopan liikkujan viikko on kampanja, joka kannustaa ihmisiä miettimään liikennettä ja omaa liikkumistaan. Liikkujan viikolla nostetaan esiin sitä, miten oma päivittäinen liikkuminen vaikuttaa terveyteen, luontoon ja muuhun ympäristöön. Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain 16.–22.9.

Liikkujan viikolla on myös vakiintunut teemapäivä, Auton vapaapäivä 22.9. Viikon aikana kaupungit, kunnat, järjestöt, työpaikat ja muut toimijat, kuten koulut, järjestävät tapahtumia ja tempauksia sekä tekevät pysyviä toimenpiteitä fiksumman liikkumisen puolesta.

Liikkujan viikko on hyvä ajankohta järjestää tapahtuma tai tempaus, joka saa koululaiset liikkeelle.
Kukkivat kadut -tapahtumassa osoitetaan, että kadut ja parkkipaikat eivät ole vain liikennettä varten. Tempauksen aikana kaduille voi maalata kukkia jne. Lihasvoimin liikkeelle -tapahtumassa voi järjestää kävelyyn ja pyöräilyyn liittyvää ohjelmaa, kuten katuajo-koulutusta, pyöränhuoltoa tai infoiskun liikenneturvallisuudesta tai -säännöistä.

Liikkujan viikon viettäjien käytössä on erilaisia materiaaleja, kuten julisteita ja bannereita.

Lisätietoja Liikkujan viikosta löydät osoitteesta www.liikkujanviikko.fi.

Euroopan liikkujan viikko varhaiskasvatuksessa ja oppilaitoksissa -oppaasta löydät lisätietoja kestävästä liikkumisesta, Liikkujan viikosta ja erilaisista tapahtumista.
Lataa Euroopan liikkujan viikko varhaiskasvatuksessa -opas >>