Fiksun liikkumisen lahjavinkit

Moni miettii joulun kynnyksellä, mitä joululahjaksi koululaiselle. Kokosimme muutaman kestävään ja aktiiviseen liikkumiseen kannustavan lahjavinkin, jolla voit ilahduttaa niin jouluna kuin minä tahansa merkkipäivänä perheenjäsentä, ystävää tai tuttavaa.

Pyörän huolto

Pyörän huolto kannattaa talvellakin! Huoltamalla pyörän talvikuntoon voidaan kannustaa talvipyöräilyyn. Jos pyörä on jo hiljattain huollettu lahjakortti pyörähuoltoon, säilyy myös vähintäänkin keväthuoltoon.

Lahjakortti lähiliikenteeseen

Osa lähiliikennepalveluista myy lahjakortteja tai koodeja, jota voi käyttää esimerkiksi matkakortin lataamiseen. Myös VR:n lahjakortti tai sarjalippu on oiva lahja junalla matkustavalle. Myös kaupunkipyöräkauden voi ostaa lahjaksi, Jos lahjakorttikoodi ei ole vielä jouluna ladattavissa voit kirjoittaa oman lahjakortin, jolla lupaudut lahjaan, kun kausi on avautunut.


Tampereen Nysse-palvelun nettilatauksesta voi ostaa lahjakortin >>

VR-lahjakortin voi ostaa kätevästi puhelimella >>

Yhteinen pyöräretki tai -matka

Yhteinen pyöräretki tai -matka on aineeton lahja, jonka voit järjestää haluamanasi ajankohtana. Pyöräreissun voi myös toteuttaa kauempana yhdistämällä matkaan esimerkiksi junamatkan ja yöpymisen ulkopaikkakunnalla. Koko perheen kevätreissunkin voi jo suunnitella joulun tienoilla.

Tutustu Suomen pyöräreitteihin >>

Polkupyörä tai muu aktiivinen menopeli

Veteleekö koululaisen polkupyörä viimeisiään tai voisiko skuutti, skeitti tai potkukelkka kannustaa aktiiviseen liikkumiseen? Uuden menopelin hankinta voi silloin tulla kyseeseen. Hankintahinnan saa huomattavasti huokeammaksi, kun menopelin etsii käytettynä.

Pyöräilytarvikkeet

Tärkeimmät pyöräilijän tarvikkeet ovat pyöräilykypärä sekä etu- ja takavalot. Talvella varusteisiin kuuluu mm. hyvät hanskat, päähine, kaulahuivi ja välihousut. Aktiivisin talvipyöräilijä voi hyötyä myös nastarenkaista. Toimivilla pyöräilyvarusteilla voit kannustaa kestävään ja aktiiviseen hyötyliikuntaan. Pyöräilyliikkeen lahjakortti on myös hyvä vaihtoehto.