Ilmoittautuminen Fiksusti kouluun -tietopajaan on avattu 

Huolestuttaako koululaisten jaksaminen ja heikentyvä kunto tai haluatteko kannustaa oppilaita ja opiskelijoita aktiiviseen kulkemiseen ympäristötekona? Kannustavatko koulujen ja oppilaitoksen lähiympäristön liikennejärjestelyt kävelyyn ja pyöräilyyn vai pitäisikö jotakin parantaa?

Tule mukaan maksuttomaan Fiksusti kouluun -tietopajaan. Tietopaja on tarkoitettu kunnille, jotka haluavat lisätä aktiivista kulkemista koulu- ja/tai opiskelumatkoilla, vähentää liikenteen päästöjä ja toteuttaa kävely- ja pyöräily-ystävällisiä reittejä ja lähiympäristöjä.

Fiksusti kouluun -tietopajasta saatte:

 • opastusta ja vinkkejä fiksuun kulkemiseen kannustavista toimenpiteistä
 • konkreettisia työkaluja aktiivisten koulu- ja/tai opiskelumatkojen edistämiseen
 • esimerkkejä sujuvasti käveltävän ja pyöräiltävän ympäristön toteutuksista
 • asiantuntijatukea muutoksen toteuttamiseen
 • vertaistukea ja jaettuja kokemuksia samojen asioiden parissa työskenteleviltä ammattilaisilta.

Tavoite on, että tietopajan opastuksen ja kunnan sisäisen työskentelyn avulla kuntaanne valmistuu teille räätälöity ja selkeä aktiivista ja kestävää koulumatkaliikkumista edistävä toimintasuunnitelma. Toimenpiteet koskevat oppilaitosten toimintakulttuuria ja lähiympäristöjen liikenneolosuhteita.

Missä, milloin ja miten?

Tietopaja toteutetaan online-tapaamisina, ennakkotehtävinä ja kunnan sisäisenä työskentelynä. Tietopajaan voi siis osallistua mistä tahansa Suomesta.

Kaikille yhteisten online-tapaamisten (5 x 1 h 15min) sisältö muodostuu asiantuntija-alustuksista, keskusteluista ja tapaamisten ennakkotehtävistä. Lopuksi järjestetään jokaisen kunnan kanssa erikseen kuntakohtaiset online-tapaamiset (1 x 1 h 15 min).

Online-tapaamiset järjestetään Teams-alustalla seuraavalla aikataululla:

 • ti 6.2.2024 klo 14-15.15, aiheena: Johdatus Fiksusti kouluun -tietopajaan 
 • ke 13.3.2024 klo 14-15.15, aiheena: Pyöräily- ja liikenneopetus sekä huoltajien/opiskelijoiden näkemykset koulumatkaliikkumisesta
 • ma 29.4.2024 klo 14-15.15, aiheena: Aktiiviseen ja kestävään liikkumiseen kannustavat olosuhteet
 • to 12.9.2024 klo 14-15.15, aiheena: viestintä, tapahtumat ja kampanjat 
 • ke 9.10.2024 klo 14-15.15, aiheena: strateginen johtaminen sekä aktiivisten ja kestävien  koulu/opiskelimatkojen toimintasuunnitelma 
 • 11-12/2024, kuntakohtaiset seurantapalaverit, joiden ajankohdat sovitaan myöhemmin

Kunnasta tulee nimetä yksi Fiksusti kouluun -yhteyshenkilö, vähintään yksi yhteistyökoulu/-oppilaitos ja muut työskentelyyn osallistuvat Fiksusti kouluun -tiimin jäsenet. Kunta voi määritellä työskentelyyn osallistuvien koulujen/oppilaitosten lukumäärän.

Kuinka mukaan?

Ilmoittautumista Fiksusti kouluun -tietopajaan on jatkettu 22.1.2024 asti.

Osallistuminen on maksutonta.

Fiksusti kouluun -ohjelma on yhteydessä ilmoittautuneisiin tammikuussa 2024.


Mikä on Tietopaja? Kaipaatko lisätietoa? Nyt on tilaisuutesi kysyä!

Tervetuloa Tietopajan aamukahveille, jossa kerromme tarkemmin Tietopajan sisällöstä, aikatauluista ja siitä mitä osallistuminen tarkoittaa kunnan näkökulmasta. Aamukahveilla saat kattavan kuvauksen siitä miten Fiksusti kouluun -ohjelma voi auttaa teitä koulumatkaliikkumisen edistämisessä ja saat mahdollisuuden esittää kysymyksiä asiantuntijoillemme. Aamukahveille osallistuminen ei sido mihinkään. Tilaisuuden jälkeen osallistujat voivat rauhassa miettiä osallistumista Tietopajaan, mutta päätöksen tekeminen on lisätiedon valossa helpompaa.

Päivämäärä: 11.1.2024 klo 8.15-8.45

Ilmoittaudu mukaan